7 Ocak 2021 Perşembe

Mavi Dalga piyasalar için ne anlama geliyor?

 MarketWatch

Mavi dalga" Wall Street'e geri döndü.  Ya da buna mini dalga diyebiliriz.


Biden vergi konusu dahil olmak üzere yasal değişikliklerin yürürlüğe girmesini rahatlıkla teklif edebilir ve bireylere şirketlere  salgın karşısında ek mali teşvikler verebilir.

Piyasaların, bazı insanların mavi dalga veya mini dalga olarak bahsettiği  Demokrat çoğunluğa karşı nasıl tepki verdiği aşağıda ...

Hazine bonoları
ABD tahvil getirileri yükseliyor; 10 yıllık Hazine bonosu Mart ayından bu yana ilk kez % 1 bariyerini kırıyor. sabit getiri yatırımcıları Biden döneminde ülkenin daha fazla borçlanacağını ve getirilerin daha da yükseleceğini iddia ediyor,  en azından kısa vadede.

Artan tahvil getirilerinin piyasalarda zincirleme etkileri de var, borçlanma maliyetlerini daha pahalı hale getirir ve tahvillere karşı hisse senetlerinin değerini ölçmek için kullanılan iskonto oranını yükseltir.

Banka hisseleri
Finans kuruluşlarının iş modelleri için iyi olan tahvil getirilerinin yükselmesi ve getiri eğrisinin dikleşmesinin ortasında büyük banka hisseleri sıçrama görüyoruz

Teknoloji hisseleri
Teknoloji sektörü, en azından kısmen tahvil getirilerinin yükselmesi ve bu yatırımların karşılaştırmalı değerine darbe vurması nedeniyle acı çekiyor, daha yüksek getiriler, sermaye yoğun teknoloji firmaları için kurumsal yatırımları da engelleyebilir.

Enerji sektörü
Güneşle ilgili yatırımlar  sıçrayacak gibi görünüyor çünkü Biden temiz enerji devriminden bahsediyor. Başkanın planlarından biri önümüzdeki 10 yıl içinde temiz enerji sektörüne 400 milyar doların üzerinde yatırım yapmak

Otomotiv
Biden'ın çevreci girişimi, elektrikli araç üreticisi Tesla gibi şirketleri de canlandırıyor.

1 yorum:

  1. Artan tahvil getirilerinin piyasalarda zincirleme etkileri de var, borçlanma maliyetlerini daha pahalı hale getirir ve tahvillere karşı hisse senetlerinin değerini ölçmek için kullanılan iskonto oranını yükseltir.

    hocam bu kısmı nasıl yorumlamalıyız, tam olarak anlayamadım :) Borsalara etkisi açısından.

    Kıvanç bey ile yaptığınız programı takip ediyorum ve emekleriniz için teşekkürler :) umarım sınavdan geçmişsinizdir.

    YanıtlaSil