31 Temmuz 2013 Çarşamba

ABD büyüme rakamı ne diyor ?

DestekFX Piyasa takip ve forexsaati  programlarında yorumlarımızı takip edenler, istihdam ve büyüme rakamlarında piyasanın aksine pozitif beklentiler içerisinde olduğumuzu, büyüme rakamı için 1-1.5 bandında bir rakam beklenirken, bandın üzerinde bir büyüme rakamıyla karşı karşıya kalmayı beklediğimizi işaret etmiştik. Özel sektör tarım dışı istihdam rakamı da beklenenin üzerinde geldi.

Sadece bu iki veriye bakarak ekonominin geneline dair yorum yapmak içinde çok büyük hataları barındıracak olsa da, görünen o ki ABD ekonomisi için iyimser olmayı gerektiren veriler yavaş yavaş da olsa birikiyor. Coşkulu olmasa da şimdilik tatmin edici büyüme var. FED, ekonominin geneline dair ipucu veren tüm ekonomi ile hemen hemen aynı anda değişim gösteren, mevcut duruma dair bilgi içeren verileri dikkate alınıyorsa varlık alım programında azaltım takviminin açıklanmasına, bir adım daha yaklaştık diyebiliriz.

Sıra bu akşam saat 9 'da gelecek FOMC notlarında. O saate kadar kısmen "dolar değerli" bir seyir izlenebilse de, daralan bantlardan çıkmak için bu akşam gelecek açıklamaları görmek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder