7 Ekim 2013 Pazartesi

EYVAH VERİLER GELMİYOR ?

ABD'de borç tavanı meselesi için piyasalarda başlangıçta "rahat olalım, nasıl olsa çözülür" noktasından "çözüm gelmiyor, taraflar adım atmazsa galiba kötü olacak" düşüncesine doğru kayış var.

Kepenk kapatma her hafta büyümeden 0.1 puan alıyor. Piyasa için başka bir sıkıntı ise ABD verilerinin tatil nedeniyle açıklanmaması. Takvimi belli veriler açıklanmayınca sadece borsalarda yükseliş varsa risk iştahında azalma yok, korku yok, ABD 10 yıllık tahvil faizleri yükselmiyorsa şimdilik endişelenmeyelim ana fikriyle fiyatlama yapılmaya çalışılıyor. Haftalık verilerin bütün ekonomi içindeki payı ve piyasaları etkileme gücü tartışılabilir elbette fakat piyasa aktörleri bu veriler üzerinden FED'i çözmeye çalışıyor. Şimdi ABD tarafından veri trafiği kesildi, borç tavanı konusu aşılınca veriler nasıl gelecek, birikmiş verilere piyasalar nasıl tepki verecek, FED birikmiş verilere dair ne düşünebilir, asıl sorular bunlar...

Bu hafta çarşamba akşamına kadar borç tavanı konusunda bir açıklama gelmezse odağımız FOMC tutanakları olacak. Tutanaklar borç tavanı tartışmalarını ne kadar içinde barındırır? Çok fazla yoğunlaşma olmamışsa şaşırtıcı olmaz.Eylül ayı itibariyle komitenin geleceğe bakışının ipuçlarını arayacağız.. Kısaca FOMC tutanakları bu haftanın ,borç tavanı tartışmalarının süreceğini varsayarak, haftanın en önemli başlığı diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder