10 Eylül 2012 Pazartesi

Gümüş Analizi



Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin Temmuz ayının son günlerinde “euro’yu korumak için gerekeni yapacağız” şeklinde yorumlanan açıklamalarından sonra gümüş fiyatı 26.50 seviyesinden 33.50 seviyesine kadar yükseldi. 

Küresel ekonomiye dair beklentileri iyileştiren ECB-FED açıklamaları gümüş fiyatını yukarı itti. Avrupa Merkez Bankası’nın ülkelerin borçlanma maliyetini düşürücü tedbirler alacağı ve İspanya’nın kurtarılacağı mesajları olumlu karşılandı. Ayrıca Çin’den gelen ekonomik verilerin ekonomide yavaşlama sinyali vermesi sonrasında Çin Merkez Bankası’ndan parasal gevşeme geleceği beklentisi yine gümüş fiyatının yükselmesine destek oldu.
27-28 bandında bir süre oyalandıktan sonra altın fiyatlarındaki zıplamaya paralel gümüş  de 33.50 seviyesini gördü.

Büyümeye destek niteliğinde açıklamalar önemli ekonomik merkezlerden geldikçe temel olarak sanayi metali olan gümüş fiyatında  yükseliş beklemek yanlış olmaz.  Gümüş ,grafikte kırmızı çizgi ile görülen düşen kanal çizgisinin üstünde, 27.90’ın aşılmasıyla fiyatta düşen trendin dışına çıkıldı. Teknik olarak kısa vadede hedef fiyat, grafikte 1 numaralı zirve olan 37.50 seviyesi.Bu zirvenin öncesinde aşılmakta zorlanabileceği 35.60 seviyesi grafikte mavi çizgi ile görülebilir. 2 numaralı kırmızı çizgi 26 seviyesinde ve çok güçlü destek bölgesi, bu seviyenin altına inilmesi ancak olağanüstü bir durumla mümkün olabilir. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder