15 Eylül 2021 Çarşamba

Daha eğitimli daha zenginler

Raphael Auer ve Barselona Özerk Üniversitesi'nden David Tercero-Lucas tarafından yapılan son araştırmalar, Dijital para birimlerinin Amerikalı sahiplerinin iyi eğitimli olma ve yüksek gelir elde etme eğiliminde olduğunu gösteriyor. 

Federal Rezerv'in 2019 anket verilerini kullanan yazarlar, daha genç ve çoğunlukla erkek olmanın yanı sıra, kripto yatırımcılarının üniversite diplomasına sahip olma tablosunda kriptoya yatırım yapmayanlara göre kabaca % 75 daha fazla ve yılda 100.000 dolardan fazla kazanma olasılığının iki kat daha yüksek olduğunu buldular. 

Avusturya Merkez Bankası'ndan Helmut Stix tarafından yapılan bir başka yeni araştırma da kripto yatırımcıların geleneksel yatırım araçlarının yatırımcılarına göre göre daha yüksek finansal okur yazarlığa sahip olduklarını gösterdi

Ayrıca kripto para yatırımcıları kendi içlerinde de dağılım gösteriyorlar. Örneğin XRP ve ETH sahipleri en eğitimli olanlar; Litecoin sahipleri en az eğitimli. XRP, ETH ve Stellar sahipleri en çok kazananlar; bitcoin yatırımcıları ise en az kazananlar safında.

Kripto para yatırımcıları bugün Fed'in anketinin yapıldığı 2019'dan fazlalar . 2019'da kripto para birimleri Amerikalıların sadece %1,4'ünün sahip olduğu niş bir yatırımdı. 2020'de, Federal Rezerv'e göre, Amerikalıların yaklaşık % 4'ünün portföylerinde kripto para birimleri bulunuyor. Yine de, geçen Ekim ayında toplanan anket verileri gösteriyor ki: kripto para birimleri çoğunlukla genç, erkek, iyi eğitimli yatırımcılara hitap etmeye devam ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder