7 Ocak 2013 Pazartesi

EURUSD

Geçen haftanın en önemli gündem maddesi FED tutanaklarından çıkan enflasyon riskinin belirginleştiğine, 2013 sonu itibariyle bol ve ucuz doların sonuna yaklaşılabileceğine dair beyanlardı.Haliyle tutanaklardan çıkan sonuçlar doları değerli kıldı, dolar faizleri yükseldi.

EURUSD için bu hafta en önemli gündem maddesi 10 Ocak'ta yapılacak ECB toplantısı ve FED başkanlarının yapacakları açıklamalar. Avrupa Merkez Bankası toplantısından 25 baz puanlık faiz indirimi analistler arasında konuşulanlar arasında. Refinansman faiz oranında 25 baz puanlık indirim gerçekleşirse paritede düşüşler yaşanması mümkün.Faiz kararına kadar/faiz kararıyla birlikte kısa vadede primli görünen borsalarda gerileme yaşanması ihtimali de pariteyi aşağı çekebilecek konular arasında.

Teknik olarak bakılırsa;grafikte her yeni zirve daha aşağı seviyede oluşmaya başladı,bu durum zayıflığın işareti.1.3045 seviyesinin aşılması pariteyi 1.3050-1.3090 aralığına çekebilir.1.3015 seviyenin aşağı geçilmesi ise 1.2975 seviyesini hedef olarak ortaya koyar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder