27 Temmuz 2012 Cuma

Altın yükselir mi ?

1575 seviyesinden yükselmeye başlayan altın 3 günde % 3.5 yükseldi ve 1630 direncine dayandı. 1630'dan sonraki hedef 1660. Peki yükselmeye devam eder mi ?

3 günde yaşanan yükseliş az değil. Normal koşullarda 1630 civarında biraz oyalanma beklerim. Bu oyalanma için yeterli sebep de var, FED'in önümüzdeki hafta yapacağı açıklamalar, Merkel'in son Draghi hamlesine dair yorumları ( Merkel ay sonunda tatilden dönecek yani bu da haftaya kaldı).

Parasal genişleme,kurtarma fonu hamleleri masada ağırlığını hissettiriyor veya bizim öyle hissetmemiz isteniyor bunu bilemeyiz ama önümüzdeki haftanın açıklamalarına kadar ciddi bir düşüş beklemek doğru olmayabilir. Bernanke QE3 olasılığını arttırıcı maddelerden bahseder mi ? Kanaatim seçimlerden önce  parasal genişlemeyi gerektirecek (ekonominin zayıflığını vurgulayan) veriler gelmeden konuyu geçiştirecek, son dönemde yaptığı gibi her olasılık masada deyip geçecek. Aksi halde erken davranılmış bir hamlenin siyasi sonuçlarına katlanacaktır.

Parasal genişleme beklentisi canlı tutuldukça altın fiyatında düşüş beklemek zor. Ancak ben parasal genişleme olasılığını düşük görüyorum. Bu durumda bana göre altın fiyatları 1560-1660 aralığında gider gelir. Ta ki bu denklemi değiştirecek gerçek adımların sesini duyana kadar. O zamana kadar 1630-1660 aralığı sat, 1560-1600 aralığı al.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder